Chcete si dát k večeři něco lehkého a zdravého? Vychutnejte si šťavnatého lososa se zeleninou a bylinkami.
Suroviny:
300 g mraženého nebo chlazeného lososa
150 g čerstvého zeleného chřestu
6 lžic olivového oleje
hrst medvědího česneku
2 lžíce másla
sůl, pepř
Postup:
Pokud jste si nekoupili lososa vcelku, naporcujte ho na zhruba osm centimetrů tlusté plátky. Lososa nasolte, napepřete a posypejte ho najemno nasekaným medvědím česnekem. Nechte jej dvacet minut odležet při pokojové teplotě.
Zelený chřest oloupejte škrabkou na brambory a dejte ho přibližně na deset minut spařit do vroucí vody. Na pánvi si rozpalte olivový olej a lososa z každé strany tři minuty orestujte.
Chřest rovněž zprudka orestujte na másle nebo na olivovém oleji. Lososa servírujte společně s orestovaným chřestem politým přepuštěným máslem. Pokrm posypejte nasekaným česnekem a hrubozrnnou mořskou solí.
Přejeme dobrou chuť!