Klasická asijská kuchyně, přesněji řečeno čínská, nesmí v našem výčtu dobrot v žádném případě chybět.
Suroviny:
300 g kuřecích prsou
5 lžic sójové omáčky
1 sušená chilli paprička
3 lžíce kukuřičného škrobu
2 lžíce medu
hrst slaných arašídů (v případě, že použijete neslané, nezapomeňte pokrm dochutit solí)
1 velká červená paprika
svazek jarní cibulky
rostlinný olej
sůl a pepř
Postup:
Kuře opepřete, případně lehce osolte. Každý kousek lehce obalte v kukuřičném škrobu. V pánvi si rozpalte olej a zprudka na něm kousky masa orestujte. Maso z pánve vyndejte a orestujte si papriku. Maso vraťte do pánve, přidejte chilli a jarní cibulku.
Do pánve nasypejte arašídy a dobře promíchejte. Kung-pao dochuťte sójovou omáčkou a medem. Pět minut směs v pánvi míchejte. Pokrm podávejte s obyčejnou bílou rýží.
Náš tip
Nastrouhejte do pokrmu také půl centimetru zázvoru, který mu dodá říz.