Žádné pravé italské rizotto se neobejde bez dobrého suchého bílého vína a velkého množství parmazánu nebo alespoň sýru grana padano.
Suroviny:
1,5 hrnečku kulatozrnné rýže
2 velká zralá rajčata
1 vrchovatá lžíce rajského protlaku S 1 lžíce másla
1 hrnek nastrouhaného parmazánu
2 dl suchého bílého vína
sůl, pepř
1 velká cibule
Postup:
Na pánvi si na másle orestujte nakrájenou cibulku, nepřipalte ji, byla by pak hořká.
Přidejte rýži a zalijte ji 3 hrnky vlažné vody.
Vařte pod pokličkou 15 minut.
Poté přidejte do pánve najemno nakrájená rajčata a rajčatový protlak. Dobře promíchejte.
Přilijte do rizotta víno a míchejte 5 minut.
Nakonec rizotto dochuťte trochou másla, solí, pepřem a samozřejmě i parmazánem.
Teda, vyzkoušela jsem podle tohoto receptu a manžel byl nadšený. Musím říct, že i já. Díky!
Rikam si, že rizoto a já? Ale když je tu parmazán, tak musím dát šanci. Díky za tip 🙂
Výborně zpracovaný recept, díky za skvělé tipy. Rajčata a protlak dodají rizotu tu správnou chuť.
Skvělý recept, díky za návod! Jen s tím vínem si nejsem jistá, davať nebo nedavať?
No nevím, mně se ty rajčata do rizota moc nezdaj. Ale zkusím to, parmazán miluju!