Hořčičnou nebo pepřovou omáčku ke steaku zná asi každý, ale zkuste si připravit něco skutečně neobvyklého.
Suroviny:
250 g hovězího masa vhodného na steak (rump steak, nízký roštěnec)
5 ředkviček
olivový olej
výpek z masa
sůl, pepř
1 lžička hořčičných semínek
Postup:
Maso si z obou stran osolte a opepřete. Na pánvi si rozpalte olivový olej. Maso nechte z jedné strany restovat 3 až 5 minut, z druhé také. Záleží, jestli si ho chcete připravit medium (tedy polosyrový) anebo spíše well done, dobře propečený.
Výpek ze steaku vlijte do mixéru, přidejte tři lžíce olivového oleje a pokrájené ředkvičky. Všechno velmi dobře rozmixujte. Poté do přelivu přimíchejte hořčičná semínka a dochuťte ho solí a pepřem.
Jakmile do přelivu přidáte semínka, už ho dále nemixujte. Byla by škoda o ně přijít. Až hořčičné semínko rozkousnete, dodá přelivu tu správnou chuť.
Miluju čtení o zajímavých receptech, a tento určitě zkusím. Jsem zvědavá, jaký bude ten ředkvičkový přeliv. Díky za inspiraci!
Zajímavý nápad na neobvyklou omáčku ke steaku. Určitě vyzkouším, líbí se mi experimentování s novými chutěmi. Díky za tip!