Suroviny:
1,5 kg hovězího nízkého roštěnce
3 lžíce dijonské hořčice
sůl
Postup:
Hovězí roštěnec vyjměte z lednice a nechte asi hodinu v pokojové teplotě. Ostrým nožem odstraňte všechny blány, maso osolte a potřete dijonskou hořčicí.
Nejprve ho nechte na rozpáleném grilu ze všech stran zatáhnout. Poté pečte na mírném ohni, dokud vnitřní teplota masa nebude
52 °C, trvá to asi hodinu a půl. Teplotu změřte teploměrem na maso.
Roastbeef nechte po upečení asi 15 minut odpočinout. Nejlépe chutná ještě teplý, ovšem skvěle si na něm pochutnáte i druhý den zastudena. Podávejte ho s čerstvým chlebem a hořčicí.
Tip!
Zkuste si připravit sendvič s roastbeefem. Opečte toustový chléb a přidejte zeleninu, cheddar a plátky roastbeefu.