Suroviny na 4 porce:
1 červená paprika
1 žlutá paprika
1 červená cibule chilli
1 konzerva červených fazolí
300 g hovězího masa
2 lžíce rajčatového protlaku
3 lžíce rostlinného oleje
1 limetka
4 tortilly
Postup:
Hovězí maso nakrájíme na tenké plátky, opepříme a posypeme trochou chilli koření. Maso pokapeme limetkovou šťávou a necháme odležet asi 1 hodinu. Zeleninu nakrájíme a osmahneme na pánvi. Po cca 10 minutách přidáme k zelenině maso.
Po dalších asi 10 minutách přidáme rajčatový protlak a fazole, zamícháme a snížíme teplotu na minimum. Pokud vynecháme hovězí maso, přidáme dvojnásobnou porci fazolí. Ohřejeme tortilly, jakmile jsou hotové, můžeme servírovat. Podáváme je s připravenou faitas náplní, s ostrým kečupem a zakysanou smetanou.