Nic není lepšího než domácí zmrzlina. Ke všemu, když ji máte hotovou raz dva.
Na těsto:
300 g čerstvých jahod
3 lžíce krupicového cukru
300 ml smetany ke šlehání
50 ml plnotučného mléka
1 lžíce citronové šťávy
Postup:
Jahody dobře rozmixujte na jemné pyré. Přimíchejte k nim krupicový cukr. Lze ho nahradit také kokosovým nebo třtinovým cukrem. Dále přidejte smetanu ke šlehání, plnotučné mléko a čerstvou citronovou šťávu.
Směs míchejte alespoň tři až čtyři minuty, dokud nebudou všechny ingredience dobře propojené. Tekutou směs nalijte do připravené formičky nebo lze využít plastovou misku.
Každou hodinu směs znovu dobře promíchejte. Tento postup opakujte třikrát. Poté už je zmrzlina hotová.
Náš tip: Jahody můžete zkombinovat s borůvkami.
Nádherný nápad na domácí zmrzlinu a velice jednoduše popsáno. Určitě využiju na nějaké letní oslavě. A možnost přidání borůvek je skvělý nápad pro různé kombinace.
Tento recept mě opravdu zaujal, zejména možnost výměny cukru za kokosový nebo třtinový. Určitě se hodí pro letní osvěžení. Děkuji za skvělý tip!
Článek je skvěle napsaný a recept vypadá velmi lákavě. Už se těším, až ho vyzkouším. Oceňuji, že je přidáná alternativa cukru, což je skvělé pro ty, kteří preferují méně tradiční sladidla.
V Pardubicích teď není tolik jahod, ale jakmile se objetvoří sezona, musim tohle vyzkoušet. Nikdy by mě nenapadlo si dělat zmrzku doma.