Krevety můžete připravit i v podobě špízů. Zajímavá kombinace je napichovat je střídavě s vodním melounem. Podávejte s opečenými kousky bagety.
Ingredience na 4 porce:
● 1 kg neloupaných krevet
● 1 chilli paprička
● 1 stroužek česneku
● citronová šťáva
● sůl
● pepř
● 100 ml olivového oleje
Postup:
Olivový olej dejte do nádobky nebo pánve, přidejte stroužek česneku a chilli papričku. Zahřejte a nechte chvilku stát, aby se olej nasákl. Poté česnek a papričku vyjměte.
Krevety dejte do mísy a přidejte vychladlý olej. Promíchejte je, osolte, opepřete a zakápněte citronovou šťávou. Poté krevety vyskládejte na gril a opečte z obou stran.
Příprava: 40 min
Cena za 1 porci: 60 Kč
Nooo, tohle jsem fakt ještě neslyšela, krevety a meloun! Ale proč ne, jsem za každou srandu. Jdu to zkusit, mám všechno doma.
Wow, tohle vypadá na skvělý letní recept. A ty fotky u článku? Mám hned chuť to vyfotit a zkusit uvařit!
Nevěděla jsem, že krevety lze kombinovat s vodním melounem. Příště to zkusím, vypadá to zajímavě. A cena za porci je víc než přijatelná.
Ou, česnekový krevety, to musí bejt fakt boží! A s melounem? Nikdy by mě nenapadlo to dávat dohromady. Musím zkusit.