Pokud milujete bramboračku, vyzkoušejte také tento hustý a lahodný bramborový krém. Dozdobit ho můžete podle své fantazie a chuti.
Potřebujete:
✿ 600 g brambor
✿ 1 cibuli
✿ 2 stroužky česneku
✿ 600 ml zeleninového vývaru
✿ 200 ml smetany ke šlehání
✿ 2 lžíce másla
✿ sůl, pepř
1. Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte nadrobno. Brambory oloupejte, omyjte a nakrájejte na kostičky.
2. V hrnci rozehřejte máslo, vysypejte cibuli a nechte ji zesklovatět. Přidejte česnek a ještě minutu opékejte. Pak přidejte nakrájené brambory, zalijte vývarem a uvařte je doměkka. Tyčovým mixérem vše rozmixujte dohladka.
3. Přilijte smetanu, nechte projít varem, pak osolte a opepřete dle chuti. Servírujte s opečenými kostičkami chleba, bylinkami, nastrouhaným sýrem, semínky, opečenou šunkou apod.