Pečená jablka jsou obzvlášť vynikající se smetanovými krémy. Připravte si chutnou a zdravou svačinku.
Suroviny na 3 porce – 3 větší jablka – 1 vejce – 1 lžíce medu – 50 g měkkého tvarohu – 50 g ricotty – 3 lžíce rozinek – 1 balení vanilkového cukru – hrst mandlí – hrst vlašských ořechů – 1 lžíce másla – pečicí papír
Postup
1. Odkrojte vršek jablek a lžící vydlabte jádřince.
2. Tvaroh prošlehejte s ricottou, vejcem, medem a vanilkovým cukrem. Do směsi vmíchejte rozinky, nasekané vlašské ořechy a mandle a pak jablka naplňte. Navrch dejte dílek másla.
3. Jablka dejte do formy s pečicím a pečte v troubě při 170 ºC přibližně 30 minut.