Oblíbený britský dezert můžete připravovat z různých druhů ovoce. Skvěle chutná třeba s jablky.
Suroviny na 4 porce – 70 g celozrnných nebo máslových sušenek – 80 g ovesných vloček – 100 g celozrnné mouky – 70 g třtinového cukru – ½ lžičky mleté skořice – 70 g vlašských ořechů – 4 lžíce arašídového másla – 4 větší jablka – 70 g másla – zmrzlina na ozdobu
Postup
1. Sušenky rozdrťte a smíchejte s vločkami, moukou, cukrem, skořicí a nasekanými vlašskými ořechy. Přidejte arašídové máslo a prsty vypracujte drobenku.
2. Jablka očistěte a pokrájejte na malé dílky. Kouskem másla vymažte formu. Na dno rozprostřete jablka, posypte žmolenkou a navrch dejte dílky másla.
3. Pečte v troubě při 180 ºC asi 25 minut. Podávejte s kopečkem zmrzliny.