Suroviny na 4 porce:
2 Balaton klobásy
4 červené cibule
4 červené kapie
12 stroužků česneku
3 brambory uvařené do poloměkka
3 stonky tymiánu
3 lžíce rostlinného oleje
mleté pikantní papriky
podle chuti sůl
pepř
4 jehly nebo špejle na napichování
Postup:
Česnek oloupeme, brambory povaříme a nakrájíme na 2cm kostky, kapii na větší plátky.
Vše pokapeme olivovým olejem, posypeme lístky tymiánu, zabalíme do alobalu a pečeme asi 30 minut v troubě předehřáté na 190 °C. Pak změklé ingredience vysypeme na pánev a restujeme bez tuku do zlatohněda. Klobásu nakrájíme na silnější kolečka.
V rostlinném oleji rozmícháme pikantní papriku, sůl, pepř a všechny ingredience včetně klobásy ve vzniklé marinádě důkladně promícháme.
Na jehlu střídavě napichujeme kousky zeleniny, brambory a kolečka Balaton klobásy, a pečeme na horkém grilu nebo na pánvi asi 1–2 minuty z každé strany. Podáváme s listovým salátem.