Roládou z ořechového těsta s výborným kávovým krémem potěšíte každou návštěvu.
Suroviny
Na těsto – 1 lžíce rostlinného oleje – 60 g mletých vlašských ořechů – 4 vejce – 60 g polohrubé mouky – 130 g pískového cukru – kakao na posypání – pečicí papír
Na krém – 6 lžic kávy – 3 žloutky – 200 g moučkového cukru – 200 ml mléka – 70 g hladké mouky – 250 g másla
Postup
1. Vejce s cukrem vyšlehejte do pěny. Přidejte olej, mouku a ořechy a promíchejte. Těsto rozetřete na plech vyložený pečicím papírem a pečte při 200 °C asi 10 minut. Upečenou placku srolujte a nechte vychladnout.
2. Mléko, cukr, mouku a žloutky vymíchejte dohladka a uvařte do husté kaše. Až vychladne, zašlehejte do ni kávu a máslo.
3. Těsto potřete 4/5 krému a zaviňte. Vrch potřete zbytkem krému a posypte kakaem. Dejte na 2 hodiny do lednice.