Na marmeládu použijeme čerstvý, dobře zralý ananas.
Ingredience: 2, 5 kg očištěného ananasu, 250 ml vody, 450 g cukru, 1 celý bio citron, 4 lžíce becherovky
Postup: Očištěný ananas zbavíme tuhého středu. Dužinu nakrájíme na malé kousky a rozmixujeme. Přidáme dobře omytý i s kůrou nakrájený citron na tenká kolečka a cukr. Vše přivedeme, za stálého míchání, k varu.
Když začne houstnout, přidáme becherovku a zmírníme oheň. Marmeláda se nám nesmí přichytit ke dnu nádoby, celých 30 minut ji musíme míchat.
Když zhoustne, odstavíme ji a ihned, ještě horkou, ji plníme do dobře vymytých sklenic, uzavřeme je a dáme na 15 minut sterilovat do hrnce, jehož dno vyložíme utěrkou. Teplota vody při sterilování nesmí přesáhnout 80 °C.