Kuřecí maso s ananasem, pokud je dobře připravené, tak se vám snad nikdy neomrzí.
Ingredience: 1 větší ananas, 100 ml ananasového džusu, 500 g kuřecích prsou, 1 lžička citronové šťávy, 2 lžičky medu, 2 lžíce slunečnicového oleje, 2 špetky pepře, ½ lžičky chilli, špetka soli
Postup: Nejdříve nakrájíme maso na kostky, zakápneme ho olejem a necháme odpočívat.
V misce smícháme ananasový džus, med, citronovou šťávu a koření. Ananas oloupeme, vykrojíme tuhý střed a nakrájíme na kostky. Ale s tvarem ananasu si můžete i pohrát a vykrojit je ozdobněji, třeba do tenkých trojúhelníků.
Na grilovací jehly střídavě napichujeme kuřecí maso a ananas. Máte-li rádi v této kombinaci i jiné ingredience, jako třeba zeleninu, klidně ji můžete přidat.
Připravené špízy potřeme připravenou marinádou a necháme je chvíli uležet, aby se marináda vpila a dala masu šťavnatou chuť. Špízy můžeme grilovat na zahradním grilu, nebo je klidně můžeme usmažit na pánvi v rozpáleném oleji, a to ze všech stran. n Pro odlehčenou variantu jídla je můžeme dát péct do trouby na pečicí papír.