Suroviny:  1 kg třešní  1 gelfix 3:1  350 g krupicového cukru  1 tabulky hořké čokolády  1 lžička kyseliny citronové  pár snítek levandule
Postup: Třešně omyjeme, necháme okapat v cedníku, a pak je vypeckujeme. Dále je rozmixujeme a vložíme do širšího hrnce. Gelfix smícháme se dvěma lžícemi cukru a vmícháme do třešní. Poté přivedeme třešně k varu a asi minutu povaříme.
Následně přisypeme zbývající cukr, nalámanou nebo nastrouhanou čokoládu a kyselinu a vaříme dalších 10 minut.
Do každé zavařovací sklenice dáme pár snítek čerstvé nebo sušené levandule, přelijeme horkou zavařeninou, co nejpevněji uzavřeme, otočíme dnem vzhůru a necháme 5 minut stát..
 
					
				 
		 
		 
		 
		 
				 
			 
			 
			 
			 
				 
			 
			 
			 
			 
				 
			 
			 
			 
			 
				 
			 
			 
			 
			 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					