Připravte si domácí pizzu jako z pravé italské restaurace. Třeba se salámem a mozzarellou.
Suroviny na 2 pizzy
Na těsto – 250 g hladké mouky – 1 lžička sušeného droždí – 1 lžička soli – špetka cukru – 150 ml vody – pečicí papír
Na náplň – rajčatové pyré – 100 g pikantního salámu – 120 g mozzarelly – 1 červená paprika – bylinky
Postup
1. Smíchejte mouku s cukrem, sušeným droždím a solí. Postupně přilijte vlažnou vodu a vypracujte těsto. Poprašte ho moukou, zakryjte utěrkou a nechte 45 minut kynout.
2. Těsto rozdělte na dvě části a z každé vyválejte placku. Potřete je rajčatovým pyré a pak ozdobte podle libosti salámem, mozzarellou a paprikou. Placky přeneste na plech vystlaný pečicím papírem.
3. Pečte v předehřáté troubě na 210 °C asi 15 až 20 minut.