Suroviny: jehněčí kotletky 2 – 3 mrkve 1 cuketa několik jarních cibulek 5 brambor 2– 3 rajčata nakládanou cizrnu zelenou petrželku olivový olej 100 ml zeleninového vývaru římský kmín, kurkumu, sůl kousek másla koriandr na posypání
Postup: Mrkev a cuketu nakrájíme na kostičky, česnek a jarní cibulky na kolečka. Brambory neloupeme a pokrájíme na čtvrtky. Z rajských jablek odstraníme slupky (ponoříme je na pár minut do horké vody), vyndáme jadřince a pokrájíme.
Vše smícháme v pekáčku s nescezenou cizrnou, osolíme, posypeme římským kmínem, kurkumou a nakrájenou petrželkou, pokapeme olivovým olejem a zalijeme troškou zeleninového vývaru.
Zakryjeme alobalem, dáme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme asi 30 minut. Jehněčí kotletky osolíme a krátce opečeme v pánvi na oleji. Kotletky položíme na zeleninu v pekáčku, na každou dáme kousek másla a dále pečeme nezakryté při 220 °C asi 7 minut.