Suroviny: 110 g krupicového cukru 2 lžíce citronové šťávy 150 g vodního melounu 150 g žlutého melounu
Postup:
Cukr nasypeme do hrnce, zalijeme 180 ml vody a na velkém plameni zahříváme, dokud se nerozpustí.
Snížíme plamen, přivedeme k varu a minutu vaříme. Necháme zchladnout. Cukerný roztok smícháme s citronovou šťávou a vzniklou směs rozdělíme na poloviny. Jednu smícháme s pokrájeným vodním melounem a rozmixujeme do hladkého pyré.
Druhou s kousky žlutého melounu a opět rozmixujeme. Žluté pyré rozdělíme do 8 formiček na nanuky (zhruba o objemu 80 ml každá). Do každé vložíme dřívko a dáme na 4 hodiny do mrazáku. Poté do formiček vlijeme červené pyré a mrazíme další 4 hodiny.
Dospělí si mohou připravit alkoholické nanuky po přidání kapky bílého rumu do pyré..