Suroviny:
2 lžíce květového medu
1 medový meloun (750 g)
100 ml sektu
50 g cukru
lístky meduňky na ozdobu
citronová šťáva
Postup:
Svaříme 0,1 l vody s medem a cukrem, podle chuti přidáme trochu citronové šťávy. Jakmile se cukr rozpustí, sirup dáme vychladnout. Meloun rozkrojíme a vydlabeme zrníčka. Z dužiny vykrojíme asi 20 kuliček a uložíme je do chladu.
Ze zbytku dužiny umixujeme pyré a smícháme ho se sektem a sirupem. Sorbet mícháme v misce stojící v ledem. Stálé promíchávání brání vzniku ledových krystalů a hmota je krásně jemná. Při výrobě je nutný mrazák.
Nejprve je totiž třeba nechat směs namrazit, aby byla ledová, ale zároveň měkká. Rozmixujeme a znovu zmrazíme. Do směsi vnikne vzduch a bude nadýchanější.