Lahodný italský dezert s malinovým přelivem je nadpozemskou dobrotou.
Suroviny na 4 porce – 400 g malin – 350 ml smetany – 150 g bílého jogurtu – 80 g cukru – 4 plátky želatiny – ½ vanilkového lusku – máta na ozdobu
Postup
1. Plátky želatiny dejte do misky, zalijte vodou a nechte nabobtnat. V kastrůlku zahřejte smetanu. Přidejte podélně rozkrojený vanilkový lusk a vařte 5 minut. Odstavte, z lusku seškrabte zbylá zrníčka a vraťte do smetany.
2. Z želatiny vymačkejte vodu a přidejte ji s cukrem do horké smetany. Míchejte, dokud se želatina i cukr nerozpustí. Do vlažné směsi vmíchejte jogurt a polovinu rozmačkaných malin.
3. Panna cottu rozdělte do skleniček a dejte na alespoň 4 hodiny do lednice. Před podáváním ozdobte zbylými malinami a mátou.