Vykouzlete si osvěžující letní večeři.
Ingredience
1 větší kuře, 1 cibule, 4 stroužky česneku, 4 kuličky nového koření, 4 bobkové listy, 1 hrnek octa, 2 hrnky vody, 1 hrst baby karotky, 1 hrst hrášku, sůl, pepř
Postup
Kuře očistíme, naporcujeme, osolíme, opepříme a vyskládáme do kastrolu. Mezi porce přidáme cibuli a česnek. Přidáme koření, zalijeme vodou, octem a přivedeme k varu, pak teplotu snížíme a necháme na mírném ohni ještě hodinu probublávat.
Pak vývar scedíme do jiné nádoby. V mírně osolené vodě uvaříme zeleninu doměkka. Z masa stáhneme kůži, dáme ho do misky, přelijeme vývarem a přidáme scezenou zeleninu. Vychladlé překryjeme a dáme do chladničky.