Ty nejlepší připravíte z tvarohového těsta. Jídlo můžete podávat jako hlavní chod i dezert.
Ingredience
250 g měkkého tvarohu ve vaničce, 200 g polohrubé mouky, 400 g jahod, 1 vejce, špetka soli, 150 g tvrdého tvarohu, 100 g másla, moučkový cukr
Postup
Do tvarohu přidáme vejce, mouku, sůl a vypracujeme těsto do válečku. Zabalíme ho do potravinové folie a necháme při pokojové teplotě 20 minut odpočinout. Jahody očistíme a necháme okapat.
Těsto rozkrájíme na stejně velké dílky, rozválíme je, na každou placičku dáme jahodu a zabalíme ji. Knedlíky ještě mírně uválíme, jen tak rukou na pomoučněném vále. Knedlíky vaříme ve vroucí mírně osolené vodě.
Zhruba po minutce je uvolníme ode dna a vaříme, dokud nevyplavou na hladinu. Knedlíky na talířích, posypeme nastrouhaným tvrdým tvarohem, lehce zasypeme moučkovým cukrem a polijeme máslem.