Pravé italské rizoto lze připravit na desítky způsobů. Vyzkoušejte ho s kuřecím masem, chřestem a parmezánem.
Suroviny na 4 porce – 200 g rýže arborio – 300 g kuřecích prsou – 60 g zeleného chřestu – 50 g parmezánu – 1 šalotka – 2 stroužky česneku – 500 ml kuřecího vývaru – 200 ml bílého suchého vína – 2 lžíce másla – sůl
Postup
1. Na másle dozlatova osmahněte pokrájenou cibuli a nasekaný česnek. Přidejte rýži a zalijte bílým vínem. Vařte, dokud se víno nevypaří.
2. Přilijte třetinu vývaru a duste, dokud se tekutina nevyvaří. Tento proces opakujte ještě jednou.
3. K rýži přilijte zbytek vývaru a přidejte očištěný a nakrájený chřest. Vařte doměkka. Nakonec vmíchejte osmažená kuřecí prsa pokrájená na kousky.
4. Rizoto servírujte ozdobené parmezánem.