Telecí párky na pivu jsou tím nejlepším pokrmem pro letní sešlost přátel na zahradě. A čím je nejlepší je zapíjet? Dobře oroseným pivem.
Ingredience
1 kg telecích párků, 80 g sádla, 300 ml černého piva, 3 cibule, 1 pálivá paprika, 12 sladkých paprik, 2 rajčata, 3 lžíce ostrého kečupu, 3 lžíce sójové omáčky, 1 lžíce worcestrové omáčky, 1 lžička škrobu, 3 špetky pepře, sůl
Postup
Na sádle zasmahneme nahrubo nakrájenou cibuli, přidáme nakrájená rajčata a paprikové lusky.
Přidáme kečup, sůl, pepř, sójovou a worcestrovou omáčku. Škrob rozmícháme v pivu a zahustíme jím zeleninový základ.
Párky rozkrojíme podélně a nakrojíme na koncích, vyskládáme je do zapékací mísy a na ně naneseme zeleninový základ a v předehřáté troubě je pečeme asi 20 minut při 190 °C.