Suroviny:
4 střední lilky olivový olej 2 lžičky sušeného tymiánu sůl a pepř 1 svazek čerstvého tymiánu 2 kelímky zakysané smetany 1-2 stroužky česneku 1 granátové jablko
Postup:
Lilky podélně rozkrojíme a na řezné straně vytvoříme ostrým nožem zářezy do tvaru mřížky, díky tomu se dužina lépe a rychleji propeče.Půlky lilků naskládáme vedle sebe do pekáče a poctivě zakápneme olivovým olejem, posypeme sušeným tymiánem, osolíme a opepříme.
Přidáme čerstvý tymián a pečeme asi 40 minut při teplotě 200°C. Do zakysané smetany vmícháme rozmačkaný česnek, sůl a trochu olivového oleje. Omáčku naneseme na ještě teplé lilky, zasypeme zrnky z granátového jablka a zakápneme olivovým olejem..