Potřebujete:
20 kuřecích křidélek, 2 velké cibule, 500 ml světlého, nepříliš hořkého ale výrazného piva, 2 lžíce másla, 2 chilli papričky najemno nasekané, 4 stroužky česneku, 4 lžičky mletého kmínu, 4 lžičky oblíbeného grilovacího koření, sůl, pepř
Postup:
Křidélka omyjte, osušte a odsekněte v kloubu tenký konec. Máslo rozpusťte v rendlíku se silným dnem, odstavte ho z plamene a vmíchejte do něj koření, utřený česnek a nasekané chilli. Nechte asi 15 minut odležet, aby se chutě propojily.
Křidélka promíchejte s máslovou marinádou a nechte alespoň půl hodiny odpočívat.
Cibuli oloupejte a nakrájejte na plátky. Vložte ji do pekáče. Na vrstvu cibule dejte křidélka a přelijte je zbylou marinádou a pivem.
Troubu rozehřejte na 180 °C. Křidélka pečte v zakrytém pekáči asi 20 minut, poté pekáč odkryjte a křidélka dopečte dozlatova. Hotová křidélka podávejte s dipy a čerstvou zeleninou. Chutnat vám budou i s pomfrity.