K opečenému lososu na pánvi se smetanovým špenátem se báječně hodí třeba šťouchané brambory.
Suroviny na 4 porce – 4 filety z lososa – 1 cibule – 500 g listového mraženého špenátu – 100 ml smetany ke šlehání – 1 citron – sůl, pepř – máslo – olivový olej – hladkolistá petrželka
Postup
1. Filety lososa omyjte, osušte, osolte, opepřete a zakápněte citronovou šťávou.
2. Cibuli pokrájejte na jemné kostičky, mražené špenátové listy nechte povolit, pak je nasekejte nahrubo.
3. Na oleji zprudka osmahněte cibuli, vmíchejte špenát a poduste, dokud se většina vody neodpaří. Pak přilijte smetanu a prohřejte. Na másle opečte filety z obou stran.
4. Naservírujte na talíře, ozdobte petrželkou a podávejte.