Krkovička patří mezi nejoblíbenější masa na grilu. Mírně prorostlé maso je pro oheň to nejlepší. Nezapomeňte však na jednu důležitou zásadu! Krkovičku nesolte, ale pouze ji marinujte. Maso také před grilováním nikdy nerozklepávejte, přišlo by o šťávu.
Ingredience
1 kg vepřové krkovice, 120 ml olivového oleje, 2 druhy nasekaných čerstvých bylinek, 1 menší lžička čerstvého pepře
Postup
Vybereme si dvě bylinky, které nám nejvíce sedí k masu. Volit můžeme mezi bazalkou, mátou, petrželí, dobromyslem, tymiánem, šalvějí či rozmarýnem, jejich chuti se totiž k masu na grilu velmi hodí. Od každé nasekámte nadrobno zhruba jednu vrchovatou lžíci.
Přidáme je i s pepřem do oleje a máme marinádu hotovou. Naložíme do ní krkovičku a necháme ji alespoň dvě hodiny odležet. Při otáčení maso nenapichujeme na vidličku, dírkami tak přicházíme o šťávu.
Plátky solíme až po upečení nebo těsně předtím, než je sundáme z grilu. n Krkovici je třeba grilovat při co nejvyyší teplotě, aby se zavřela a neztratila šťávu.