Papriky fungují navíc jako nádobky, v nichž se skvěle propojí chutě masa a ostatních ingrediencí.
Ingredience
5 paprik, 1 cibule, 3 stroužky česneku, 300 g mletého kuřecího masa, 120 g syrové rýže, 100 g nízkotučného eidamu, čerstvě mletý pepř, ½ lžičky sladké papriky, olej, sůl
Postup
Odřízneme vrchní část paprik a zbavíme je semínek. Dáme vařit rýži. Cibuli osmahneme na oleji. Když zesklovatí, přidáme česnek, mleté maso, osolíme, okořeníme a orestujeme. Přidáme uvařenou rýži, vše promícháme, přiklopíme a budeme dusit asi 20 minut.
Papriky vysypeme nastrouhaným sýrem a naplníme směsí. Vyskládáme je do zapékací nádoby, kterou předtím vymažeme trochou oleje, a v předehřáté troubě je zapékáme zhruba 10 minut při 200 °C.