Zdá se vám kombinace ryby s fazolemi a chorizem netradiční? Vyzkoušejte tento recept. Zamilujete si ho.
Suroviny na 4 porce – 800 g tresky nebo pangase – 1 cibule – 100 g klobásy chorizo – 100 g loupaných rajčat z konzervy – 300 g bílých fazolí v tomatové omáčce – olivový olej – sůl, pepř – hladkolistá petrželka na ozdobu
Postup
1. V hluboké pánvi orestujte na rozpáleném oleji najemno pokrájenou cibuli. Přidejte na malé kousky nakrájenou klobásu a promíchejte. Vmíchejte pokrájená rajčata a přidejte kousky ryby. Osolte, opepřete a povařte asi 8 minut.
2. Do směsi přidejte fazole s omáčkou a zlehka promíchejte. Nechte prohřát 3 minuty.
3. Tresku s omáčkou naservírujte na talíře a před podáváním ozdobte bylinkami.