Tento delikátní italský předkrm není náročný na čas ani na přípravu, a navíc můžete při finální přípravě popustit uzdu fantazii a chutím
Ingredience
2 balení grilovacího sýra Rougette nebo variantu s bylinkami, 8 ks rustikálního celozrnného chleba, bylinkové máslo, 4 vejce, jemné cibulové kroužky, čerstvé lístky petržele
Postup
Plátky chleba potřeme bylinkovým máslem a ogrilujeme z obou stran. n Sýr Rougette opečeme dozlatova na horkém roštu nebo na pánvi, položíme na plátky chleba a zasypeme jej lehce kroužky cibule a petrželkou.
V hrnci přivedeme k varu vodu, přidáme 3 polévkové lžíce octa a špetku soli. Vejce necháme opatrně sklouznout z misky do vody a na mírném ohni je pošírujeme, dokud se bílek dostatečně nezpevní.
Vejce opatrně vyndáme a přidáme na grilovaný sýr s cibulí a petrželkou. Navrch ještě položíme ogrilovaný plátek chleba a je hotovo.