Marinované jehněčí kotlety se doporučuje propéct jen dorůžova, aby zůstaly šťavnaté.
Suroviny na 4 porce – 12 jehněčích kotletek – 1 citron – olej na vymazání
Na marinádu – dijonská hořčice – nasekaná petrželka – česnek – sůl, pepř
Postup
1. Z kotletek odstraňte přebytečný tuk a po obou stranách je potřete rozpůleným citronem
2. Stroužky česneku utřete a promíchejte s pepřem, nadrobno nasekanou petrželku, solí a dijonskou hořčicí. Směsí potřete kotlety a nechte 30 minut marinovat
3. Kotlety rozložte do olejem vymazaného pekáčku, zakryjte a dejte péct do trouby rozehřáté na 220 ºC na 5 minut. Pak teplotu snižte na 180 °C, odkryjte a pečte ještě přibližně 15 minut.