Lákavě vypadá ozdoba z čerstvého salátu, paprik a rajčat
Suroviny
1 pórek, 1 lžíce olivového oleje, 1 zelená paprika, 1 červená paprika, 400 g mletého masa, ½ lžičky mletého barevného pepře, svazek jarní cibulky, 1 lžička koření na steak, 1 lžíce podravky, 3 lžíce strouhaného sýru, 2 lžíce sekaných bylinek:
petržel, bazalka, 2 kelímky smetany na šlehání, 3 vejce, olej na smažení, 300 ml mléka, 180 g hladké mouky, špetka soli
Postup
Z mléka, vajíčka, mouky a soli si připravíme hladké těsto. Poté z něj upečeme čtyři tenké palačinky. Nakrájíme zeleninu a krátce restujeme. Přidáme maso a za stálého míchání ho opečeme. Osolíme a ochutíme kořením i pepřem.
Palačinky namažeme směsí, srolujeme a dáme do zapékací mísy. n Ve smetaně rozmícháme 2 vejce, sýr, bylinky i podravku. Zalijeme palačinky a pečeme 25 minut při 190 °C.