Správně připravený a chuťově vyvážený kančí guláš je skutečně pokrm, který vám dodá sílu a energii
Ingredience
20 kuliček černého pepře, 5 kuliček jalovce, 10 kuliček nového koření, 2 bobkové listy, 1 lžička soli, 1 kg kančí plece, 3 střední cibule, 1 lžička drceného kmínu, 150 g másla, 150 g anglické slaniny, 3 lžíce sherry, 200 ml suchého červeného vína, 800 ml masového vývaru, 1 lžička citronové šťávy, 2 a ½ lžíce hladké mouka
Postup
Koření dáme do hrnce, přilijeme 750 ml vody a vaříme 30 minut. Pak přidáme sůl a necháme odvar vychladnout. n Maso dáme do vychladlého odvaru a necháme ho odležet v lednici, nejlépe přes noc. Po odležení maso vyndáme z nálevu.
Cibuli smícháme s kmínem a solí a smažíme na másle. Přidáme nakrájenou slaninu a ještě asi 5 minut restujeme, pak přidáme maso a ze všech stran opečeme, aby se zatáhlo.
Přilijeme sherry, červené víno a10 minut dusíme, pak přilijeme vývar, přidáme citron a dusíme do měkka. Maso vyndáme z omáčky a necháme ji zredukovat. Pak ji rozmixujeme. Maso vrátíme zpět do omáčky, prohřejeme a podáváme.