Srnčí si běžně nekupujeme a většina z nás nemá recepty úplně v krvi, ale to vůbec nevadí. S námi to zvládnete.
Ingredience
1 kg srnčí kýty, 120 g slaniny, 2 mrkve, 1 kořenová petržel, 1/3 celeru, 1 cibule, 40 g másla, 5 kuliček nového koření, 1 lžička tymiánu, 4 hřebíčky, 1 lžíce hl. mouky, 3 plátky citronu, 150 ml červeného vína, ½ lžičky pepře, 1 a ½ lžičky soli
Postup
Kýtu odblaníme. Důležité je maso proprat ve studené vodě a osušit. Zeleninu nakrájíme na kostky, cibuli nadrobno a společně zasmahneme na másle. Slaninu nakrájíme na hranolky, kterými prošpikujeme zvěřinu.
Ještě maso osolíme, opepříme, pak jej přiložíme na zeleninu, přidáme koření a 15 minut dusíme. Mírně podušenou zvěřinu dáme péct do trouby. Když je maso měkké, vyjmeme ho, zaprášíme šťávu moukou a promícháme. Přidáme víno a citronové plátky. Omáčku na mírném ohni provaříme, propasírujeme a máme hotovo.