Lahodný a výrazný křupavý dezert chutná nejlépe ještě teplý se lžící zakysané smetany.
Suroviny na 6 porcí – 130 g ovesné mouky – 6 lžic skořicového cukru – 80 g třtinového cukru – 90 g másla – 400 g vypeckovaných třešní – zakysaná smetana na ozdobu
Postup
1. Třešně pokrájejte a dejte na dno zapékacích mističek. Každou posypte lžící skořicového cukru.
2. Z másla, třtinového cukru a ovesné mouky vypracujte drobenku. Dokud je drobenka ještě sypká, tak jí nasypte asi jednu třetinu na třešně.
Zbytek ještě zpracujte, až trochu povolí máslo a udělají se hrudky, a zasypte ovoce.
3. Dejte péct do trouby vyhřáté na 180°C asi na 35 minut.
4. Podávejte ještě teplé se zakysanou smetanou.