Potěšte své pohárky francouzskou delikatesou. Upečte si voňavé a lahodné makronky s krémem.
Suroviny
Na těsto – 130 g krystalového cukru – 4 bílky – 200 g moučkového cukru – 110 g mandlové mouky – 40 g holandského kakaa
Na náplň – 250 g másla – 200 g krystalového cukru – 200 g hořké čokolády – 4 vejce
Postup
1. Do mísy prosejte moučkový cukr, kakao a mandlovou mouku. Bílky vyšlehejte s krupicovým cukrem. Pak obě směsi spojte.
2. Těstem naplňte zdobící pytlík a na plech vyložený pečicím papírem stříkejte malá kolečka. S plechem několikrát bouchněte, aby se dostaly pryč bublinky, a pak makronky pečte při 160 °C asi 12 minut.
3. Na náplň vyšlehejte ve vodní lázni vejce s cukrem. Odstavte a přidejte nalámanou čokoládu a pokrájené máslo. Důkladně promíchejte.
4. Vychladlé makronky slepte připravenou náplní.