Báječný „mokrý“ dezert, který snadno připravíte ze sušených datlí a z přezrálých banánů.
Suroviny – 200 g sušených datlí bez pecky – 1 lžička jedlé sody – 1 lžička prášku do pečiva – 200 g hladké mouky – 100 g třtinového cukru – 70 g másla – 2 vejce – 2 měkké banány – 50 ml mléka – 1 lžička vanilkového extraktu – pečicí papír
Postup
1. Datle pokrájejte na kousky, dejte do kastrůlku a zalijte vodou. Přiveďte k varu, povařte 5 minut a sceďte.
2. Mouku promíchejte s cukrem, jedlou sodou a práškem do pečiva. Přidejte vajíčka rozkvrdlaná s mlékem, rozpuštěné máslo, vanilkový extrakt a rozmačkané banány a vypracujte těsto. Nakonec vmíchejte datle.
3. Těsto nalijte do chlebové formy vystlané pečicím papírem a pečte při 190 ºC asi 60 minut.