Vyzkoušejte zdravý a lehký vegetariánský recept, na kterém si opravdu pochutnáte.
Suroviny na 4 porce – 12 plátků lasagní – 100 g strouhaného eidamu – 250 ml mléka – 1 brokolice – 2 lžíce hladké mouky – 70 g másla – 500 g ricotty – sůl, pepř – špetka muškátového oříšku
Postup
1. Máslo rozpusťte na pánvi, přidejte mouku, zamíchejte a pak přilijte po troškách mléko. Osolte, opepřete a přidejte muškátový oříšek.
2. Brokolici rozeberte na růžičky a povařte asi 8 minut v osolené vodě. Uvařenou brokolici smíchejte s ricottou. Osolte a opepřete.
3. Pekáček vymažte máslem. Plátky lasagní krátce povařte a pak jimi vyložte dno. Pak dejte brokolicovou směs, bešamel a strouhaný sýr a opakujte, dokud suroviny nedojdou.
4. Lasagne pečte při 190 ºC asi 25 minut.