Suroviny na 4 porce:
300 g mletého masa (směs)
4 vejce
sůl
pepř
zelená petrželka na dochucení masa
2–3 lžíce mouky na obalení
1 vajíčko
strouhanka na obalení masa
rostlinný tuk (olej) na smažení
Postup:
Maso propracujte s kořenícími přísadami (část petrželky si ponechte na ozdobu) a jedním vajíčkem. Zbylá vejce vložte do studené vody, uveďte do varu a povařte asi sedm minut. Pak je zchlaďte ve studené vodě a oloupejte.
Ještě vlhká vajíčka oválejte v mouce (maso na nich pak bude lépe držet). Opatrně, ale důkladně je obalte masovou směsí a poté ve strouhance. Rozehřejte vyšší vrstvu tuku v kastrůlku nebo fritéze a vejce vysmažte dozlatova. Podávejte rozkrojená, případně doplněná majonézovou omáčkou.