Dobře marinované krůtí maso je velmi křehké, a když je i dobře opracované, tak není jiné masové dobroty, která by vás uchvátila jako naše medailonky.
Ingredience:
500 g krůtích prsou
2 lžíce sójové omáčky
3 lžíce oleje
1 lžíce medu
3/4 lžičky kari koření
2 špetky mletého pepře nebo dle chuti
2 špetky soli
Postup:
Na mírném ohni zahřejeme olej, vmícháme do něj kari, sójovou omáčku, pepř, sůl a nakonec v něm rozpustíme med a necháme marinádu vychladnout. Pozor, nesmí dojít k varu. n Krůtí prsa lehce naklepeme, stačí jen klouby prstů, a nakrájíme na velikost dle přání. Pak je naložíme do marinády a necháme alespoň 2 hodiny odležet.
Před finálním zpracováním masa ho vyjmeme z marinády, necháme okapat a prudce z obou stran opečeme doměkka. Na závěr můžeme medailonky podlít trochou vývaru či marinády a ještě poté 5 minut povaříme.