Když se cítíme na dně, často sáhneme po tabulce čokolády. Je to lahůdka dobrá nejen na léčení zlomeného srdce, smutku, frustrací a různých mindráků.
Za tajemstvím silných účinků čokolády jsou kakaové boby, zdroj její nezaměnitelné chuti a současně pramen mnoha zdraví prospěšných látek, jako jsou flavonoidy, theobromin a celá řada minerálů. Ne každá čokoláda je ale stejně zdravá.
Držte se nejvíce té, která obsahuje alespoň 60% kakaa a nepoznala potravinářskou chemii. Tmavé čokoláda je mnohem zdravější, než světlá. Její pravidelná konzumace posílí vaše zdraví.
Prevence cukrovky
Čokoláda posiluje vaše srdce, snižuje nebezpečí infarktu a její pravidelná konzumace sníží selhání srdce až o jednu třetinu, normalizuje krevní tlak a snižuje hladinu cholesterolu v krvi.
Budete-li pravidelně jíst tyčinku tmavé čokolády denně po dobu 15 dnů, snížíte nebezpečí vzniku diabetu až o polovinu. Tmavá čokoláda dokáže zasytit, snižuje touhu po sladkých, slaných nebo tučných jídlech, a tím podporuje hubnutí.
Pravidelné pojídání tmavé čokolády snižuje hladinu stresového hormonu, postará se o vaši lepší náladu a pocit štěstí. Jste v práci pod tlakem? Popadněte čokoládu. Odrazí nápor stresu a zlepší zároveň vaši mozkovou výkonnost a bdělost.
Zaženete také kašel
Čokoláda díky obsaženému theobrominu tiší kašel, ale na rozdíl od většiny léků nemá negativní vedlejší účinky, jako je ospalost a utlumenost. Čokoláda přináší pocit štěstí a proto je dobré ji jíst v těhotenství.
Pomůže ženě v těhotenství překonat negativní emoce a narozené děti jsou také více v pohodě, méně pláčou a jsou šťastnější. Čokoláda je také mocné afrodiziakum. Lidé mlsající čokoládu se cítí podstatně více sexuálně naplněni.
.