Suroviny na 4 porce:
300 g jedlých kaštanů
čerstvý zázvor
100 g rukoly
1 cibule
2 stroužky česneku
1 l zeleninového vývaru dle chuti
sůl
Postup:
Jedlé kaštany připravíme tak, že seřízneme jejich plochou část a dáme je povařit do osolené vody, asi na 5 minut. Potom je vyjmeme a snáz oloupeme.
Kousek čerstvého zázvoru oloupeme a nastrouháme, čerstvou rukolu nasekáme najemno, cibuli a česnek nakrájíme na kostičky. Oloupané kaštany zalijeme vodou tak, aby byly ponořené, a vaříme je doměkka přibližně 15 minut.
Na pánvi zpěníme cibulku, přidáme česnek a strouhaný zázvor. Zalijeme osoleným zeleninovým vývarem, přidáme uvařené kaštany a lehce povaříme. Nakonec přidáme rukolu, vše rozmixujeme a podáváme se zakysanou smetanou. Dozdobíme lístky čerstvé rukoly.