Suroviny na 4 porce:
800 g dančího hřbetu
500 g jedlých kaštanů
svazek čerstvých bylinek (saturejka, tymián, majoránka, kerblík)
lesní ovoce na dochucení
20 g dijonské hořčice
1 citrón (šťáva)
50 ml bílého vína
100 g oleje
100 g másla
čerstvě drcený pepř
sůl
Na omáčku:
500 g čerstvých hub nebo 50 g sušených
100 g mladé cibulky
50 g másla
100 ml bílého kořeněného vína
300 ml zakysané smetany
hrst sekané petrželky
sůl
bílý pepř
Postup:
Zvěřinu očistíme, odblaníme a naporcujeme na 150–200 g kousky. Pěstí lehce naklepeme. Nasekané bylinky smícháme s hořčicí, citrónovou šťávou, olejem, solí a pepřem.
Do této marinády vložíme dančí steaky (důkladně vetřeme) minimálně na 24 hodin, nejlépe na dva dny. Šalotku nakrájíme na jemno a opečeme na másle, přidáme předem namočené houby a opečeme.
Zalijeme vínem a zakysanou smetanou, krátce provaříme, ochutíme solí, bílým pepřem a jemně sekanou petrželovou natí. Na troše oleje opečeme dorůžova maso – po každé straně asi 8 minut. Na závěr přidáme trochu vína a kousek másla.
Jako přílohu podáváme opečené kaštany – každý nařízneme a nasucho v pánvi opékáme. Omáčku servírujeme pod maso, šťávu na maso. Pro chuť lze přidat lesní ovoce.