Lehce pikantní králičí stehna se žampiony připravovaná na bílém víně jsou vynikající večeří pro dva.
Suroviny na 2 porce – 2 králičí stehna – 2 lžíce másla – 2 lžíce slunečnicového oleje – 100 g baby karotky – 100 g žampionů – 2 cibule – 150 g bílého vína – 100 ml vývaru – 1 lžička hladké mouky – sůl, pepř – 4 zelené chilli papričky
Postup
1. Králičí stehna omyjte, osolte a opepřete. Cibule oloupejte a nakrájejte na větší kousky. Žampiony očistěte.
2. Na hluboké pánvi rozpalte olej a osmažte cibuli a baby karotky. Přidejte chilli papričky a maso a podlijte vývarem a vínem. Nakonec přidejte žampiony a zamíchejte. Pánev vložte do trouby a pečte při 180 ºC do změknutí masa, asi 40 minut.
3. Máslo utřete s moukou a potřete jím maso. Nechte pár minut dojít při mírně otevřené troubě.
4. Králičí stehna servírujte s brambory nebo pečivem.