Klasický rýžový nákyp nebo pudink jistě znáte. Vyzkoušejte vynikající rýžový pudink s karamelizovanými jablky.
Suroviny na 4 porce – 200 ml smetany ke šlehání – 4 lžíce kokosového mléka – 200 g rýže – 3 lžíce pískového cukru – 2 lžíce sušeného strouhaného kokosu – 2 menší jablka – 2 lžíce másla – 2 lžíce třtinového cukru
Postup
1. V kastrůlku smíchejte rýži, smetanu, kokosové mléko, strouhaný kokos a pískový cukr. Směs zalijte 100 ml vroucí vody a přiveďte k varu.
2. Na mírném plameni vařte 10 až 12 minut, dokud rýže nebude měkká a nevsaje veškerou tekutinu.
3. Mezitím si připravte jablka. Na pánvi rozpusťte máslo a přidejte nakrájená jablka. Posypte třtinovým cukrem a nechte zkaramelizovat.
4. Hotový pudink naservírujte do misek a ozdobte karamelizovanými jablky.