Stačí jediné sousto, abyste se na těchto lahodných a voňavých kokoskách stali závislými.
Suroviny – 5 bílků – 350 g moučkového cukru – 250 g sušeného strouhaného kokosu – 2 lžíce strouhanky – 50 g celozrnné mouky – kakao na poprášení – pečicí papír
F
Na polevu – 1 čokoláda na vaření – 60 g másla – 60 g moučkového cukru
Postup
1. Bílky ušlehejte metlou do sněhu nad hrncem s horkou vodou. Pak zašlehejte cukr a kokos.
Mísu dejte pryč z horké páry a po mírném vychladnutí zašlehejte strouhanku a mouku.
2. Lžící nabírejte malé hrudky a dávejte je vedle sebe na plech vystlaný pečicím papírem. Každý bochánek poprašte kakaem.
3. Dejte péct do trouby vyhřáté na 180 ºC na pár minut, až zrůžoví, a pak teplotu stáhněte na 100 ºC a pečte ještě asi 15 minut.
4. Na polevu rozpusťte všechny ingredience v kastrůlku. Pečlivě rozmíchejte a nechte chvíli odstát. Upečené kokosky nechte maličko vychladnout a pak je zespodu namočte do polevy a nechte dobře zatuhnout.