V jednoduchosti se skrývá krása. Zelné závitky plněné rýží a mletým masem jsou opravdovou lahůdkou.
Suroviny na 4 porce – 1 hlávka zelí – 1 cibule – 500 g mletého masa – 1 vejce – 2 lžíce hořčice – 150 g vařené rýže – 1 lžíce sušených bylinek – sůl – 400 g polévkové zeleniny – 500 ml čirého vývaru – 4 lžíce hotové jíšky – tuk na smažení
Postup
1. Zelí očistěte a vařte asi 30 minut v osolené vodě. Cibuli pokrájejte najemno. Maso prohněťte s vejcem, hořčicí, bylinkami, cibulí a uvařenou rýží. Promíchejte, osolte a opepřete.
2. Z hlávky oddělte 8 listů, žebra naplocho nařízněte. Mleté maso rozdělte na 4 porce. Směs naneste na dva přes sebe přeložené listy zelí. Zaviňte a převažte. Závitky opékejte v hrnci na rozpáleném tuku.
3. Polévkovou zeleninu očistěte a pokrájejte. Přidejte k závitkům a krátce opečte. Přilijeme vývar a vařte asi 40 minut. Závitky vyjměte a vývar zahustěte hotovou jíškou.
4. Závitky naservírujte a přelijte omáčkou.