Potřebujete:
Husu o váze 3,5 až 4 kg, 300g sušených nesířených meruněk, 4 housky z předešlého dne, 50 g loupaných mandlí, 2 lžíce másla, 100 ml mléka, 250 ml bílého vína, polévkovou lžíci čerstvého nasekaného zázvoru, muškátový oříšek, pepř, sůl
Postup
1. Meruňky nakrájejte a naložte do vína. Housku nakrájejte na kostičky, na másle osmažte dozlatova a přelijte mlékem. Mandle nasekejte. Zvlhčenou housku promíchejte s meruňkami, mandlemi a zázvorem a špetkou muškátu. Nádivku osolte a opepřete.
2. Očištěnou, osolenou a opepřenou husu naplňte nádivkou a kůži na břiše sešijte kuchyňskou nití. Husu dejte na pekáč prsíčky nahoru a v předem vyhřáté troubě husu pečte při 180 ˚C 1,5 až 2 hodiny dozlatova.
3. Upečenou husu podávejte s bramborovými knedlíky a červeným zelím.